Ο NG προτείνει

26/5/2017 | Category: Ο NG προτείνει

Γιάννης Μαθές – “Ποιητές.mp3” στη ΣΦΙΓΓΑ – Κυριακή 28 Μαΐου & 4 Ιουνίου

Μετά το β’ Βραβείο Καλύτερου Τραγουδιού από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και με αφορμή την κυκλοφορία του καινούργιου του τραγουδιού με τίτλο «ΠΑΙΔΙ», σε μουσική δική του και στίχους του Μάνου Σαγκρή, ο συνθέτης και ερμηνευτής Γιάννης Μαθές, για 2 Κυριακές, 28 Μαΐου και 4 Ιουνίου, ζωντανά στη Σφίγγα! Στην μουσική παράσταση «Ποιητές.mp3», οι σημαντικότεροι Έλληνες ποιητές φωτίζονται και πάλι μέσα από τη φρέσκια ενορχηστρωτική ματιά του νέου τραγουδοποιού, σε μια δίωρη οπτικοακουστική συναυλία.

Πλήκτρα, ηλεκτρική και κλασική κιθάρα, βιολί, μαντολίνο και τύμπανα, πειραματίζονται πάνω σε γνωστά μελοποιημένα ποιήματα, από τον Ελύτη, τον Καρυωτάκη, τον Καβάφη, τον Γκάτσο, τον Ελευθερίου, την Νικολακοπούλου, μέχρι τους λαϊκούς ποιητές, τον Βίρβο, τον Παπαδόπουλο και την Παπαγιαννοπούλου. Τα σημαντικά ποιήματα, οι ιδιαίτερες ενορχηστρώσεις και το πρωτότυπο Video Art, δίνουν την σκυτάλη στην αμεσότητα των αγαπημένων λαϊκών τραγουδιών και η οπτικοακουστική ατμόσφαιρα μετατρέπεται σε ελληνική γιορτή!

Χαρακτηριστικές στιγμές, το νέο Digital Single «ΠΑΙΔΙ», που κυκλοφορεί από τη Μικρή Άρκτο, οι βραβευμένοι «Αιρετικοί» των Γιάννη Μαθέ και Μάνου Σαγκρή, αλλά και το «Όμορφη και παράξενη πατρίδα», το «Κοιμήσου Περσεφόνη», ο «Τσάμικος», το «Είμ’ αητός χωρίς φτερά», οι «Ελεύθεροι κι ωραίοι».

Πιάνο: Γιάννης Καφετζόπουλος
Βιολί / μαντολίνο: Χρήστος Δαλιάνης
Κλασική, ηλεκτρική κιθάρα: Μάριος Μούρμουρας
Τύμπανα: Βασίλης Χωριανόπουλος
Κοντραμπάσο: Απόστολος Παπαπέτρος
Video Art: Μάνος Σαγκρής

Μουσική σκηνή Σφίγγα
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής
(είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845
[email protected]
Ώρα έναρξης: 21.30
Τιμή εισόδου στο μπαρ: 12 ευρώ με μπύρα ή κρασί