NG Συνεντεύξεις

09/2/2020 | Category: NG Συνεντεύξεις

Οι ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC στον NGradio | #11me1

Το συγκρότημα των ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC αποτελούν οι Γιώργος Σταυρίδης τααούλι, θρακιώτικη λύρα, φωνητικά)Βαΐτσης Χαρακοπίδηςκάιντα, καβάλι, ζουρνάς, φωνητικά) και Πάνος Γκίνης (κιθάρα).

Ο Γιώργος και ο Βαΐτσης γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ορεστιάδα, το τελευταίο άκρο του Έβρου και ο Πάνος στην Αλεξανδρούπολη.

Και τα τρία παιδιά, γαλουχήθηκαν με τη θρακιώτικη παραδοσιακή μουσική. Ο Βαΐτσης μαθήτευσε δίπλα στον παππού του, ο οποίος ήταν παίχτης στην γκάιντα και του δίδαξε όλα τα τραγούδια της Μακεδονικής παράδοσης και φυσικά όλη την τεχνική της γκάιντας.

Ο Γιώργος, ξεκίνησε με παραδοσιακό βιολί απο το σχολείο και μυήθηκε στην παράδοση. Ο Πάνος, ενώ δεν είχε παίξει ποτέ κάποιο παραδοσιακό όργανο, τα θρακιώτικα τα είχε ακούσει πολύ και τα αγαπούσε πολύ. Ένας εμπνευσμένος δάσκαλος, ο Δούκας Σικόπουλος από την Αλεξανδρούπολη, δεύτερος πατέρας για τους πιτσρικάδες εκεί, τους μάθαινε παραδοσιακή μουσική με πολύ αγάπη.

Όταν γνωρίστηκαν σαν φοιτητές, ανακάλυψαν πως είχαν ακριβώς το ίδιο πράγμα στο μυαλό τους. Δηλαδή να φέρουν την θρακιώτικη μουσική στον χώρο των ροκ φεστιβάλ και να την περάσουν στο ρεύμα.

“Στην αρχή μας πειράζανε, μα χλεύαζαν. Μετά μας ακολούθησαν”. Και πολλοί μουσικοί ένιωσαν σιγουριά μέσα στην αγκαλιά της παράδοσης και έτσι ασχολήθηκαν με αυτή.

Γνωρίστε τους ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC μέσα από την εκπομπή Έντεκα Με Μία, που μεταδόθηκε τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020.





Χαρούλα Νικολαΐδου-Γιώργος Σταυρίδης Βαΐτσης ΧαρακοπίδηςΠάνος Γκίνης
Χαρούλα Νικολαΐδου-Μάρκος ΚουτσιανάςΒαΐτσης ΧαρακοπίδηςΓιώργος Σταυρίδης -Πάνος Γκίνης

Facebook Page: https://www.facebook.com/thraxpunks/

YouTube Channel: https://www.youtube.com/user/ThraxPunks

Instagram: https://www.instagram.com/thraxpunks/

Spotify: https://open.spotify.com/artist/7MHGb5UyYvMcst1NXfMkST

Bandcamp: https://thraxpunks.bandcamp.com/