Μουσική

16/6/2020 | Category: Μουσική

ΑΛΚΜΑΝ || Ακούστε το νέο τραγούδι “Καναπές”

Τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά “Στην πόλη ανήκω”, οι ΑΛΚΜΑΝ επιστρέφουν με μια νέα κυκλοφορία και συστήνουν τον “Καναπέ”, το πρώτο τραγούδι από τον επερχόμενο δίσκο τους που έρχεται το φθινόπωρο.

Ο “Καναπές” είναι μια ιστορία αυτοκριτικής και εσωτερικής αναζήτησης. Με αφορμή τη σχέση ενός πατέρα με το γιο του και το χάσμα γενεών που τους χωρίζει, ο ερμηνευτής, αλλά και ο ακροατής στη συνέχεια, καλείται να δει τον εαυτό του μέσα από τα απαιτητικά μάτια του παιδιού που τον προκαλεί να εκπληρώσει τις προσδοκίες του.

Ο μικρός σιωπηρά, με την αδιαφορία του, κατακρίνει την αυθεντία του πατέρα και τις φιλοσοφίες του από τον καναπέ. Το τραγούδι είναι εμπνευσμένο από την θεατρική παράσταση “Φυλές” της Βρετανίδας Νίνα Ρέιν, σε σκηνοθεσία του Τάκη Τζαμαργιά (θέατρο Σταθμός / 2018 – 2019).

Συγκυριακά, αλλά και συνειδητά αυτοαναφορικά, το βιντεοκλίπ του “Καναπέ” γυρίστηκε στην περίοδο της καραντίνας από τα ίδια τα μέλη του γκρουπ στους καναπέδες του σπιτιού τους. Ένα κεφάτο, και ταυτόχρονα πλούσιο σε συμβολισμούς και προβληματισμούς στιγμιότυπο.