Πολιτισμός

27/5/2020 | Category: Πολιτισμός

10ο Athens Open Air Film Festival: Προβολές σε θερινά και drive-in σινεμά

Αξέχαστες κινηματογραφικές εμπειρίες υπόσχεται το Athens Open Air Film Festival, ο καλοκαιρινός θεσμός που διοργανώνεται για δέκατη χρονιά φέτος, από τις «Νύχτες Πρεμιέρας», με τη συνεργασία του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Ήδη παρουσιάστηκε η αφίσα του 10ου Athens Open Air Film Festival, ενώ το πλήρες πρόγραμμα- που θα περιλαμβάνει εκδηλώσεις σε θερινούς κινηματογράφους, υπαίθρια σινεμά σε εμβληματικές τοποθεσίες και drive-in προβολές- θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

«Δηλώνουμε το ελπιδοφόρο “παρών” σε αυτή την πρωτοφανή και δύσκολη συγκυρία που όλοι βιώνουμε και υποσχόμαστε αξέχαστες κινηματογραφικές εμπειρίες, δωρεάν για το κοινό: Προγραμματίζουμε εκδηλώσεις σε αγαπημένους θερινούς κινηματογράφους, μετατρέπουμε εμβληματικές τοποθεσίες της πόλης σε μαγευτικά υπαίθρια σινεμά και προετοιμάζουμε εντυπωσιακές drive-in προβολές, εξασφαλίζοντας σε κάθε περίπτωση την αρτιότερη οπτικοακουστική εμπειρία, επιφυλάσσοντας στο κοινό θρυλικές και ιδιαίτερα αγαπητές του ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο και, φυσικά, τηρώντας απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του φεστιβάλ.

Δημιουργός της αφίσας του 10ου Athens Open Air Film Festival είναι ο illustrator Βασίλης Μέξης. «Ξεκινώντας από το 2010, η Αθήνα μεταμορφώνεται κάθε καλοκαίρι σε θερινό σινεμά μέσα από τις προβολές του Athens Open Air Film Festival. Διανύοντας μία πορεία που φέτος μετράει 10 χρόνια, το Φεστιβάλ κάνει τη στάση του στη δική του “Λεωφόρο της Δόξας”. Εκεί “πλέκει” έναν ψάθινο αστερία και έτσι το Athens Open Air Film Festival αποκτά το δικό του χρυσό αστέρι στον ανοιχτό ουρανό της πόλης», σημειώνει ο ίδιος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ