Διάφορα

05/3/2021 | Category: Διάφορα

Πως να αφαιρέσετε τις τρίχες από το σιφόνι σας

Η συγκέντρωση τριχών στο σιφόνι σας είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο το οποίο βέβαια αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, θα δημιουργήσει μια ανεπιθύμητη υδραυλική κρίση στο σπίτι σας. Ακόμα και αν χρησιμοποιείτε πώμα σιφονιού, αρκετές τρίχες μαλλιών θα μπορούσαν τελικά να γλιστρήσουν μέσα στο σιφόνι, με αποτέλεσμα να επιβραδύνουν την απορρόφηση της κατάλληλης ποσότητας υγρών. Φανταστείτε να έχετε μια σύγχρονη εφαρμογή στο ντουζ σας και να αντιμετωπίζετε αυτό το βασικό πρόβλημα. Για να επιτύχετε την σωστή ροή υγρών στο νεροχύτη σας, προσπαθήστε να διαλύσετε τις διάφορες συστάδες τριχών που θα προσπαθήσουν να εισχωρήσουν μέσα στο σιφόνι σας, ή να αφαιρέσετε με το χέρι σας όλες εκείνες τις τρίχες που έχουν συγκεντρωθεί σε εκείνη την περιοχή.

Εάν το ντους, η μπανιέρα ή το μπάνιο σας δεν αποστραγγίζουν αποτελεσματικά τα αποβαλλόμενα υγρά, τότε η συγκέντρωση των τριχών είναι ο πιο πιθανός λόγος. Τη στιγμή που παρατηρείτε ότι έχει επιβραδυνθεί η αποστράγγισή του σιφωνιού σας, δοκιμάστε μία από τις ακόλουθες μεθόδους. Με τις παρακάτω μεθόδους λοιπόν θα καταφέρετε να καθαρίσετε τις τρίχες των μαλλιών και να λύσετε γρήγορα το πρόβλημα. Και μην ανησυχείτε: σας αναφέρουμε αναλυτικά τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσετε, ώστε να μην χρειαστεί να “λερώσετε” (κυριολεκτικά) τα χέρια σας. Σε κάθε άλλη περίπτωση βέβαια, θα μπορούσατε να απευθυνθείτε σε μια αξιόπιστη εταιρεία που ειδικεύεται σε επισκευές παντός τύπου όλο το 24ωρο.

Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα μαγειρικής σόδας και ξυδιού

Θα χρειαστείτε λίγο σαπούνι πιάτων που καταπολεμά τα λίπη, ένα φλιτζάνι ξύδι, ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα και βραστό νερό. Πρώτα, ψεκάστε λίγο σαπούνι πιάτων στο σιφόνι σας. Συνδυάστε το σαπούνι πιάτων με ένα φλιτζάνι μαγειρικής σόδας. Βεβαιωθείτε ότι η μαγειρική σόδα εισέρχεται εντός της αποχέτευσης. Ρίχνουμε το φλιτζάνι ξυδιού αμέσως μετά. Αυτό θα πρέπει να δημιουργήσει μια χημική αντίδραση που θα προκαλέσει το άφρισμα του σιφωνιού σας.

Αφού σταματήσει το άφρισμα, περιμένετε άλλα πέντε λεπτά και βράστε λίγο νερό. Όταν το νερό βράσει, ρίξτε το αργά μέσα στο σιφόνι. Η αφρώδης μαγειρική σόδα και το ξύδι βοηθούν στη διάσπαση των μαλλιών και το νερό βοηθά το μείγμα να περάσει μέσα από την αποχέτευση. Τώρα πρέπει να αρχίσετε. Αφήστε λίγο νερό να τρέξει από τη βρύση σας και βυθίστε χρησιμοποιώντας τη βεντούζα απόφραξης σαν να προσπαθείτε να λύσετε ένα τυπικό φράξιμο. Εάν το φράξιμο των τριχών σας είναι ιδιαίτερα επίμονο, ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία μερικές φορές.

Αφαιρέστε το πώμα του σιφωνιού σας και χρησιμοποιήστε μια πένσα

Το να αποφράξετε το σιφόνι σας με μια βεντούζα σίγουρα είναι ο λιγότερο απωθητικός τρόπος, αλλά δυστυχώς το να αφαιρέσετε εσείς οι ίδιοι τις τρίχες των μαλλιών πιθανότατα θα είναι πιο αποτελεσματικό. Θα χρειαστείτε κατσαβίδι, λαστιχένια γάντια, φακό και πένσα. Αρχικά, αφαιρέστε το πώμα του σιφωνιού. Ίσως να μπορείτε να αφαιρέσετε το πώμα σας εύκολα, αλλά πιθανότατα θα χρειαστείτε το κατσαβίδι σας. Εκμεταλλευτείτε αυτήν την ευκαιρία για να καθαρίσετε και το πώμα του σιφωνιού στο νεροχύτη σας.

Αφού αφαιρέσετε το πώμα, θα πρέπει να έχετε μια καθαρή εικόνα του εσωτερικού του σιφωνιού σας. Αν φωτίσετε με το φακό σας στο εσωτερικό του, πιθανότατα να εντοπίσετε μια συσσωρευμένη μάζα τριχών. Φορέστε τα γάντια σας και χρησιμοποιήστε την πένσα για να φτάσετε και να αφαιρέσετε τις τρίχες των μαλλιών. Αφού αφαιρέσετε τις τρίχες, ρίξτε λίγο ζεστό νερό στην αποχέτευση πριν αντικαταστήσετε το πώμα για να βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν σωστά.

Χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο zip-it

Ένα εργαλείο zip-it είναι ένα μακρύ, εύκαμπτο και αγκαθωτό ραβδί από πλαστικό σχεδιασμένο για να καθαρίζει τα σιφόνια. Είναι αρκετά φθηνά, επαναχρησιμοποιήσιμα ή μιας χρήσης και διατίθενται στα περισσότερα καταστήματα. Για να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο zip-it, απλώς εισάγετε το αγκαθωτό μέρος του στο σιφόνι. Καθώς τραβάτε το εργαλείο προς τα έξω, οι ράβδοι θα πιάσουν τις συγκεντρωμένες τρίχες. Τα εργαλεία αυτά είναι αρκετά ευέλικτα για να ταιριάζουν στα περισσότερα πώματα σιφονιού, αλλά συνιστούμε να αφαιρέσετε το πώμα ούτως ή άλλως.

Για καλύτερα αποτελέσματα, δοκιμάστε να περιστρέψετε ή να στρέψετε το εργαλείο zip-it καθώς το εισάγετε μέσα στο σιφόνι και τραβώντας το εκτός. Όπως πάντα, συνεχίστε τον αρχικό καθαρισμό σας με ένα ξέβγαλμα με ζεστό νερό. Ίσως θα ήταν προτιμότερο να ακολουθήσετε τα παραπάνω βήματα μαγειρικής σόδας και ξυδιού και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο zip-it.